12e Van der Peijl Oosterscheldeloop

De 12e Van der Peijl Techniek Oosterscheldeloop van afgelopen zaterdag 7 april mocht niet klagen over het aantal deelnemers. Tweehonderd man is niet overdreven veel, maar de concurrentie van het Marathonweekend Rotterdam (een dag later), deed zich zeker gevoelen. 

De mensen die wél aan de startlijn verschenen voor de 10 Engelse mijlen en voor de 5 km, kregen te maken met vrij hoge temperaturen. Voor het eerst dit jaar was het op deze wedstrijddag maar liefst 20 tot 23 graden. Velen vonden de warmte ietwat hinderlijk.

Dat deed aan de sfeer en aan de tijden niet af. Bij de dames liepen maar liefst drie deelnemers onder het staande parcoursrecord (1.13.51 u) van Monica Sanderse. Dat waren Carolien van de Kreeke, Yvonne Moerland en Monica Sanderse zelf. Winnares Carolien finishte in 1.07.27 uur. Haar tijd is volgend jaar het te kloppen parcoursrecord.

Bij de heren kwam niemand aan het parcoursrecord van Patrick de Vos (55.44 min) van vorig jaar. Winnaar Tim Pleijte liep zowat een minuut langzamer, nummer twee Martijn de Kok ruim twee minuten langzamer.


10 Em en 5 km startten tegelijkertijd

De 10 EM en de 5 km startten om 14.00 uur tegelijkertijd, bij het Omnium. Aanvankelijk gaven de 5 km-lopers het tempo aan: de broers Petersen en Franklin van Anrooij. Martijn de Kok (10 EM) liet zich verleiden om mee te gaan, maar moest na verloop van tijd toch inbinden. Hij had immers ook nog de (winnend afgesloten) Ambtenarenloop van enkele dagen eerder in de benen. Hij wachtte om Tim Pleijte en gezamenlijk kwamen ze de 10 EM door. In het zicht van de finish zette Tim Pleijte nog even aan en won.

Bij de dames komen we op de 10 EM achter het leidende drietal nog enkele AV-dames tegen in de toptien: Nathalie Slabbekoorn (4e), Henny Strating (5e), Maroeska Ars (6e) en Christine Balkenende (9e).


5 km bij de heren een AV-feestje

De 5 km bij de mannen was een waar AV’56-feestje. Maar liefst 8 van de 10 eerste finishers waren AV’ers: Bereket Petersen, Bezuayehu Petersen, Franklin van Anrooij, Wouter Schets, JanKees Koole, Leo de Leeuw, Danny de Leeuw en Pieter-Jan de Baar. De enige niet-AV’ers in dit gezelschap waren Bertus van Ginneken (7e, Etten-Leur) en wethouder Derk Alssema (9e, Kloetinge).

Bij de dames was er op de 5 km minder AV’56-dominantie. Hier viel vooral de eerste plaats van Tessa Schets op. Verderop in de toptien eindigden Saskia Goole en Ilona van Belzen.

Voor een foto impressie klik hier